Bine, nu chiar… Dar măcar ți-am atras atenția.
Sperăm că nu vorbim doar în numele nostru atunci când ne amintim de compunerile pe care trebuia să le scriem la școală odată cu venirea primăverii. Ce exaltare trebuie să fi simțit atunci față de miracolul naturii. Primăvara a însemnat mereu trezire la viață, reînnoire, renaștere. Atât doar că am învățat să i ne raportăm diferit odată cu trecerea într-un nou ciclu de viață.
Așa că acum, în ceas de primăvară cu verde crud, vrem să lansăm o nouă inițiativă din drag pentru natură și ale ei puteri magice.

Care-i treaba cu Ghidul Micului Zero Waster?
Fiindcă deja mulți dintre noi am auzit despre cât de nociv este plasticul pentru natură și cât de inutilă este risipa de resurse, vrem să creăm un ghid al omului responsabil pentru ce lasă în urma lui. Scopul nostru este să lăsăm după noi mai bine decât am găsit, așa că acesta este spiritul Ghidului Micului Zero Waster.
Prin acest ghid vrem, în principal, să culegem informații despre cum putem să limităm risipa alimentară și consumul de plastic fără prea mult tam-tam. Altfel spus, traiul sustenabil nu ar trebui să fie o fiță pe care doar câțiva să și-o permită. Știm, produsele ambalate în alte materiale decât în plastic tind să coste mai mult, ceea ce pe mulți îi descurajează.
De aceea, vrem să vă întrebăm pe voi, comunitatea Micile Bucurii: cum încercați să folosiți mai puțin plastic în viața de zi cu zi, de la cine vă cumpărați legumele, fructele și grânele, și cum reduceți risipa alimentară? Răspunsurile ni le puteți da accesând formularul de mai jos: