Colaj Climatic

Boardgame
„Colaj Climatic” este un atelier distractiv, participativ și creativ care vă permite să învățați prin joc în doar 3 ore despre cauzele și consecințele schimbărilor climatice.

Despre joc:

Colaj Climatic este un board game despre schimbările climatice, bazat pe inteligența colectivă și creativitate. Timp de 3 ore, jocul reia raționamentul din spatele raportului IPCC (Intergovernmental Panel on Climate Change).

Cum se joacă?

Participanții vor fi împărțiți în echipe pentru a găsi relațiile cauză-efect dintre cele 42 de cărți. În mod colectiv, vor construi un colaj care să explice schimbările climatice. Folosind nu doar mințile lor raționale, ci și creativitatea, vor adăuga culoare, vor alege un titlu, vor desena și vor scrie mesaje în jurul cărților.

Această fază creativă este esențială pentru ca cunoștințele să se așeze în mod corespunzător. Fiecare echipă este apoi invitată să-și prezinte pe scurt colajul - care poate fi folosit ca poster pentru a fi atârnat pe perete după atelier.

Rezumatul final este o discuție colectivă despre schimbările climatice și impactul acesteia asupra traiectoriilor noastre colective și individuale. Soluțiile și schimbările la nivel personal, economic sau politic pot fi discutate.

Solicita o ofertă personalizată

*** Climate Collage este sponsorizat de Valérie Masson-Delmotte, co-președinte al grupului de lucru I IPCC și om de știință senior și cercetător titular la divizia de cercetare climatică CEA. Acesta a fost, de asemenea, citat de fostul ministru francez pentru tranziția ecologică și de solidaritate, Nicolas Hulot, ca un joc care „demonstrează inteligent și cu succes complexitatea unei situații care nu este nici foarte vizibilă, nici tangibilă - că oamenii afectează evoluția climei și că consecințele schimbărilor climatice vor fi foarte dăunătoare pentru activitățile umane ”.