Proiectele asociației Micile Bucurii

Asociația Micile Bucurii implementează proiecte ecologice care au la bază educarea publicului pe teme ce țin de mediu și reconectarea sinelui la natură. Organizăm campanii de conștientizare, promovăm afaceri locale sustenabile, economia circulară și stilul de viață fără plastic.

Descoperă ultimele proiecte eco Micile Bucurii

re:generația

re:Generația este un program de o săptămână care are la bază educația climatică, împuternicirea tinerilor cu abilitățile necesare pentru schimbarea de paradigmă și reconectarea cu natura. Se adresează tuturor elevilor de liceu din România.

Făurit local

Făurit local reunește afaceri locale create cu pasiune, creativitate și blândețe față de tot ce ne înconjoară. Aducem în prim plan antreprenori care au o amprentă pozitivă asupra mediului, folosesc în mod inteligent resursele și se concentrează pe meșteșug și abilități locale. Descoperă interviurile Făurit local și lasă-te inspirat.

Șuetă Digitală

În cadrul proiectului Șuetă Digitală discutăm pe teme ce țin de mediu, gestionarea emoțiilor în contextul crizei climatice și eco-antreprenoriat. Discuțiile live sunt însoțite de un facilitator grafic care ilustrează punctele cheie de discuție pentru a oferi o înțelegere mai complexă a temei abordate. În timpul Șuetei, participanții au ocazia de a primi răspunsuri punctuale la întrebările lor, iar toate episoadele sunt înregistrate pentru a putea fi urmărite și de cei care nu se pot alătura live.

Deplastificat

În parteneriat cu Deplastificat și ZeceLaRece, am extins proiectul Deplastificat și în București. Inițiativa permite doritorilor să găsească cea mai apropiată locație unde își pot umple în mod gratuit sticla cu apă filtrată. Harta digitală arată toate locurile din oraș cu acces gratuit la apa potabilă pentru a se evita cumpărarea unei sticle din plastic.

Iulie Fără Plastic

Asociația Micile Bucurii organizează anual campania națională Iulie Fără Plastic. Facem parte din mișcarea globală care susține milioane de oameni în tranziția către un stil de viață fără plastic. Furnizăm articole informative bine documentate, sfaturi pentru îmbunătățirea obiceiurilor de consum și ghiduri simplu de urmat. Alătură-te nouă pentru a reduce poluarea cu plastic.

proiectul micile bucurii iulie fara plastic

Loc de Troc

Loc de Troc este un sub-grup de Facebook al asociației Micile Bucurii care funcționează pe principiile economiei colaborative (de schimb). Susținem economia circulară prin discuții și articole referitoare la schimbări climatice și descreștere în timp ce oferim spațiu pentru a pune în practică schimburi de bunuri și servicii.

Unbox Your Nature

Proiectul Unbox Your Nature a luat naștere din nevoia de (re)conectare la esența noastră. Am adus laolaltă terapeuți și antreprenori locali care făuresc cu ajutorul naturii și am livrat o bucățivă de bunăstare comunității Micile Bucurii. Unbox Your Nature este o întoarcere la ceea ce suntem cu toții: parte integrantă din natură.