climatic - program pentru săptămâna verde

Elevii de liceu pot dobândi cunoștințele și abilitățile necesare pentru a acționa în mod sustenabil în fața schimbărilor climatice. Le oferim sprijin pentru a deveni lideri climatici, apărători ai mediului înconjurător.

La ce să mă aștept?

Învață și acționează

Descoperă știința din spatele schimbărilor climatice și înțelege impactul tău în lume. Transformă cunoștințele în acțiune concretă pentru un viitor mai bun.

Proiecte practice

Implementează proiecte reale și fii un factor de schimbare în comunitatea ta. Te împuternicim să devii parte din soluția la criza climatică prin care trecem.

Comunitate

Alătură-te unei comunități formate din tineri pasionați și experți din domeniul sustenabilității. Împreună, suntem mai puternici în lupta pentru o planetă durabilă.

Justiția Echitatea Decolonizarea Incluziunea e J.E.D.I.

J.E.D.I. Climatic este o inițiativă care crede în puterea imensă a tinerilor de astăzi de a aduce schimbări semnificative în fața crizei climatice. Inspirat de principiile Justiției, Echității, Decolonizării și Incluziunii (J-E-D-I), programul se axează pe formarea unei noi generații de lideri.

Justiția se asigură că toată lumea primește un tratament corect și are drepturi egale. Acordă o atenție specială la modul în care schimbările climatice afectează în mod disproporționat comunitățile vulnerabile.

Echitatea se concentrează pe ideea de corectitudine, luând în considerare contribuțiile istorice la schimbările climatice și pledând pentru o distribuție echilibrată a acțiunii și responsabilității între națiuni.

Decolonizarea se axează pe recunoașterea dezechilibrelor istorice provocate de colonizare și încearcă să abordeze nedreptățile de mediu prin ascultarea și înțelegerea vocilor comunităților indigene.

Incluziunea încurajează participarea diversă și reprezentarea în eforturile de combatere a schimbărilor climatice, pentru a dezvolta soluții complete și eficiente care iau în considerare nevoile tuturor.

Cine se poate înscrie?

Programul este dedicat exclusiv elevilor de liceu! În București, ne întâlnim față în față, iar pentru liceele din afara capitalei, avem sesiuni online disponibile. Participă la activități ca parte din "Săptămâna Verde" sau "Săptămâna Altfel", sau stabilim întâlniri în orice alt moment convenabil pentru școala ta!

Training-uri și activități pentru Săptămâna Verde

Participanții J.E.D.I. au ocazia de a alege din trei training-uri, fiecare cu o durată de 3 ore.

Ne concentrăm pe aspecte cheie ale schimbărilor climatice, de la gaze cu efect de seră și amprenta ecologică până la impactul plasticului de unică folosință și importanța economiei circulare. Training-urile au atât o componentă teoretică, cât și activități practice și pot fi urmate individual sau în cadrul programului J.E.D.I. Climatic complet.

Cum ne raportăm la criza climatică

Te ghidează într-o călătorie detaliată a impactului schimbărilor climatice asupra lumii. Vei descoperi modurile în care poți acționa pozitiv în viața de zi cu zi.

Cum gestionăm problema plasticului

Te motivează să fii parte din soluția la problema plasticului de unică folosință. Vei învăța cum să reduci consumul de plastic și să adopți un stil de viață mai sustenabil.

Cum ne redefinim viitorul

Explorezi tipurile de economii și creezi un model pentru un proiect care combină sustenabilitatea cu inovația. Vei înțelege cum să construiești un viitor regenerativ.

În primăvara anului 2023 programul pilot a inclus 3 licee la nivel național.
În cele 5 zile de program elevii au învățat prin joc despre criza climatică, au participat la 2 zile de training interactive, au vizitat o afacere locală sustenabilă și au avut o excursie de reconectare la natură.

Asociația Micile Bucurii

ONG-ul Micile Bucurii implementează training-uri, ateliere practice și campanii de informare care împuternicesc indivizii și companiile să trăiască în armonie cu natura. Ne străduim să cultivăm în cei care ne susțin importanța disciplinei interioare și a practicii constante de conștientizare a gândurilor și acțiunilor noastre, pentru a înțelege impactul alegerilor zilnice asupra mediului.

Sponsori