Proiecte

Cele mai noi proiecte

Asociația implementează în mod gratuit în comunitate proiecte care au la bază educarea publicului pe teme ce țin de mediu și reconectarea sinelui la natură prin furnizarea de ghiduri practice, ateliere practice, spații de co-creare sau evenimente.

Făurit Local

Faurit Local reunește afaceri locale create cu pasiune, creativitate și blândețe față de tot ce ne înconjoară. Presupune folosirea inteligentă a resurselor și angajarea meșteșugului și abilitaților locale. Aducem în prim plan afaceri locale care au o amprentă pozitivă asupra mediului.

Șuetă Digitală

Prin proiectul “Șuetă Digitală” ne dorim să discutăm live cu invitații Roxanei despre teme ce țin de mediu, dezvoltare personală sau eco-antreprenoriat. Discuțiile live sunt însoțite și de un facilitator grafic care ilustrează punctele cheie de discuție pentru a oferi o înțelegere mai complexă a temei abordate.

Deplastificat

Am extins proiectul Deplastificat pornit în Oradea și în București! Astfel, dacă mergi cu sticla ta reutilizabilă în una din locațiile partenere, primești gratuit apă potabilă filtrată! În primă fază, peste 50 de locații s-au alăturat inițiativei pornite de Micile Bucurii x Deplastificat x ZeceLaRece

Iulie Fără Plastic

Plasticul se găsește în ape, pe străzi, pe marginea drumului, în vârfuri de munte, în parcuri, pe plaje și peste tot unde este lăsat în urmă.

Loc de Troc

Ai mânca niște dulceață, dar bunica e izolată, la Mega nu îți place - e scump și ai vrea ceva de casă. Parcă ai da la schimb fularul de pe raft pe un borcan de gem generos, nu? Loc De Troc este un sub-grup Micile Bucurii care funcționează pe principiile economiei colaborative/ de schimb. Suntem aici să facem schimb de bunuri și servicii. Cum ar fi să colaborăm între noi? Să oferim ce ne este la îndemână pentru ceva ce ne este greu să facem sau să obținem?

Unbox Your Nature

Proiectul Unbox Your Nature a luat naștere din nevoia de reconectare la esența noastră. Aducând laolaltă terapeuți și oameni care făuresc cu ajutorul naturii, care lasă o amprentă cât mai mică asupra pământului, am livrat o bucățică de bunăstare pentru cei care sunt deschiși să primească. Este o întoarcere la ceea ce suntem cu toții de fapt: parte integrantă din Natură. Este o reamintire că ceea ce consumăm, devenim. Atât terapiile, cât și produsele incluse în proiect au fost donate cu scopul de a fi vândute pentru a susține primii pași ai Asociației Micile Bucurii.